26 mars 2007

matchreferat.

Jag tror vår tränare Roland (som tränat herrar i både div 2, 1 och allsvenskan genom tiderna) blev positivt överraskad av oss idag:

Att starta ett nytt lag är inte alltid så enkelt som man inledningsvis kan tro. Jag tänker inte bara på ekonomi och organisation utan också på att olika spelare, från olika föreningar, har olika kunskaper och fotbollssyn.
Företrädesvis har våra spelare haft en bakgrund med libero och markeringsspel.
En etablerad förening har däremot skaffat sig en fotbollsmässig gemensam plattform. Vilken den nu är.
Som gemensam fotbollsmässig idé har nu spelare och ledare bestämt att vi skall spela en rent zonspel enligt , 4-2-1-3, (4-3-3). Detta spelsätt är inte lätt utan bygger på ett tekniskt, variationsrikt och offensivt passningsspel. Men då zonspelet funnits i Sverige sedan mitten av 70-talet, så känns inte idén särskilt oöverkomlig.
Efter en veckas träning med bygynnande grunder i zontänkande, premiärspelade vi i dag, försökte, enligt denna filosofi.
Att det finns mängder av synpunkter på dagens spelsätt, förstår säker alla. Men att jämföra med det optimala är heller inte avsikten.
Däremot såga jag ett glödande engagemang och en önskan om att utvecklas och att lära något nytt.
Första halvlek innehöll flera mycket underhållande och variabla inslag. Den offensiva profilen var stor och bollinnehavet och de offensiva chanserna var i första halvlek flera än dess motsats.
Att försvarsspelet, med rak backlinje, klarade av SIK:s anfall så pass bra, var ändå det kanske mest överraskande.
En första halvlek som alltså övverraskad. Detta utifrån denna initiala nya kunskap.
Andra halvlek började dock orken att högst väsentligt tryta. Rörelsen med och utan boll, precisionen i passningarna samt förmågan att läsa spelet, blev nu väsentlig sämre.
Men, vad vänta sig? Detta var vår första match i denna form.
Min erfarenhet säger att det tar ca en säsong att spela in en ny spelidé. Så nu gäller det att ha tålamod. Men på sikt kommer dock Damlaget att skaffa sig en positiv och underhållande spelform med betoning på teknik och offensiv.

Jag vill också berömma SIK för att de gav oss en riktig bra test.
SIK spelar snabbt och rakt. De har mycket kvicka forwards som producerade mycket.
Tillsammans med övriga spelare tror jag att detta unga SIK-lag kommer att bidra till en bra och framgångsrik fotboll i årets serie.

Lycka till!

Resultatet? 2-0 till SIK.


/Roland och Magnus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar