2 augusti 2007

spelat fotboll från 5 -22 år

Helt plötsligt fick jag ångest. Vet inte varför. Trodde jag. Men sen kom jag på att det är för att jag läste min systers blogg och hon skrev om hela fotbollsgrejen. Den gör mig ännu idag lite bitter. "De slutade frivilligt". Ja allt är frivillig om man ser det på ett visst sätt. Men frågan är om tränare Roland hade kallat det att han slutade frivilligt om vi hade varit kvar. Eller om resten av laget hade kallat det för frivilligt. Eller om det fanns en annan möjlighet? Nämligen att vi möttes halvvägs och förstod varandra som VUXNA människor som vi är. FÖr hur än han ser på det så är jag vuxen och köper inte att allt ska vara ENBART ¨på den ena partens villkor. Jag försökte prata med honom. Men vad fick jag till svar : " jag ska sluta så ni slipper mig..."
Jag funderar starkt på att lägga ut det mail jag skrev till honom och vilket svar jag fick. Kanske kanske NI skulle förstå lite mer då. För er verkar det vara svart eller vitt. Det är det aldrig för mig. Jag ser gärna att man möts på halva vägen och har förståelse för huruvida olika personer fungerar olika.
Detr roligaste är att jag tyckte likadant från allra första början, men visade inte det för lagets skull. Det funkade för mig i alla fall. Men när jag var ärlig så var det antingen att sluta tycka som jag tyckte och han skulle vara kvar eller tycka som jag tyckte och han skulle sluta. Varför blev det helt plötsligt ett problem. Jag skulle hållt käft och fortsatt som vanligt så skulle allt varit frid och fröjd?
Men så fanns det en minioritet som tyckte som mig och jag är sån, jag tar de svagas sida, i alla fall om de har samm åsikt som mig. Jag är inte den som håller tyst om det kommer till en sån situation som faktiskt blev. Jag säger som jag tycker. Så är läget. Men det kändes inte som att det var ok. Eller, jo, det var ok att säga det. Men "för lagets skull" skulle jag ändra min åsikt. Hur FAN ändrar man sin åsikt? Det går ibland, men då ska man bli övertygad till det på ett bra sätt. Nu blev det ett tvång. "tyck så här eller så slutar jag". Moget och amsvarsfullt av en tränare att säga så?
Till saken ska sägas att jag inte på 18 år (!) som jag spelat fotboll har haft problem med en enda tränare! Ok, en gång i Södra, me då hade hela laget det problemet och han fick sparken och det var div 1 inte div 5... Det ställs vissa andra krav på den nivån.
Och till saken hör även att jag genom flera år faktiskt fått höra åsikter om Roland som är ganska exakt det jag tycker och tänker. Jag hade dock INGEN inställning alls till hnom när jag började i Tubbe. Jag ger ALLTID alla en chans utifrån mig själv, inte vad alla andra säger. Tyvärr så stämde det jag hört till vissa delar.

MEN tycker ni att jag ska lägga in mailet från honom? Är det nån som är intresserad. NI kanske inte vill se det, lättare att blunda för vissa saker och lägga allt på oss gissar jag. Fast å andra sidan. Jag gillar att visa sanningen. Och nu börjar det kanske bli dags när jag inte bryr mig lika mycket som innan. Jag skiter faktiskt i vad folk tycker. Jag är bara ärlig.

så där ja. Tack Jennifer, du inspirerade mig att skriva om detta på ett sätt jag inte kunnat innan för att jag varit rätt arg. Jag är inte arg längre. Bara lite besviken.

3 kommentarer:

  1. Anonym11:53 em

    JAG VILL SE MAILET!!!!!!!!!!
    /RONALDO

    SvaraRadera
  2. ronaldo?. om du inte är anonym så visst

    SvaraRadera
  3. Lägg upp det och provocera!!!!!!! Sanningen ska fram!!!!!!

    SvaraRadera