17 april 2009

på mitt jobb

Jag är så trött på att migrationsverket inte kan ta normala beslut. Ta beslut som ni vet består. Det är människoliv ni spelar med. Kan man ge ett barn sådant hopp för att sedan bara stjäla tillbaka det? Är det humant överhuvudtaget? Nej, det fungerar fan inte som det borde. Det är inte funderingarna kring om han bör stanna eller inte som är det viktiga, det är det att man ger hopp och sedan bara knuffar omkull honom på marken igen, sparkar på honom. (dessutom tror jag inte att någon skulle skriva MAN om en 17årig svensk pojke? men det kanske är skillnad för att han är från Irak?)

Kolla bara på den kvinna som ska skickas tillbaka till Eritrea nu, en diktatur där du skjuts ihjäl om du flyr ifrån landet. Vad är det som händer!! LÄS HÄR

ARG BLIR JAG

Psykiskt sjuk 17-åring riskerar utvisning

För tre veckor sen fick en 17-årig irakier med psykiska problem domstolsbeslut på att han beviljats uppehållstillstånd. Men nu går fallet vidare till Migrationsöverdomstolen.

Turerna kring den 17-årige irakiske mannen, som är bosatt i Mjölby, fortsätter. I oktober avslog Migrationsverket mannens ansökan om permanent uppehållstillstånd. Ärendet överklagades och togs upp i Migrationsdomstolen.

Den 23 mars meddelande domstolen att 17-åringen hade beviljats uppehållstillstånd på grund av sina svåra psykiska problem.

– Lagen säger att sjukdom i sig inte ger någon rätt till uppehållstillstånd. Migrationsverket anser också att den medicinska utredningen i målet inte ger tillräckligt stöd för att 17-åringen är så sjuk att man kan åberopa särskilt ömmande omständigheter, även beaktat att han räknas som minderårig, säger Louise Utter, informatör på Migrationsverket.

Därför ansöker nu Migrationsverket om prövningstillstånd i Migrationsöverdomstolen.

– Vi anser att man behöver se över praxis om hur sjuk man måste vara för att få ett uppehållstillstånd. Det är inte bra att Migrationsverket och Migrationsdomstolen kommer fram till så skilda ståndpunkter utifrån samma beslutsunderlag, säger Louise Utter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar