23 juli 2011

We have a problem

Det som hänt i Norge är hemskt. Absolut. På alla sätt. Vill dock poängtera 2 saker runt det.

1. Skrämmande att flera stycken skrev på facebook sekunderna efter att nyheten spridit sig typ att "nu är europa ett steg närmre ett krig mot muslimerna tyvärr". SYND att de antagligen hade helt jävla fel i sina förutfattade tankar. Ordet terrorism innebär inte att det har med muslimer(talibaner och dylikt) att göra.. Min första tanke var bara "hoppas det inte har med muslimer att göra då riktiga muslimer fått ta tillräckligt med skit för vad idiotiska fanatiker, som inte läst koranen rätt, har gjort genom åren" .. Hoppas att min önskan blir sann, det verkar ju så.

2. Det ÄR hemskt det som hänt. Men hur många har dött om man jämför med hur många som just nu dör varje dag i Nordöstra Afrika? Skillnaden är ganska stor men just det, det händer HÄR i västvärlden och då är det katastrof... Allt styrs ju dock av media. Det som uppmärksammas mest är det vi lättlurade människor tror är det värsta och verkligheten. Tragiskt. Men sant.


MEN sänder självklart alla tankar just ikväll till de som inte klarade sig och till de som har nära och kära som är i Oslo osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar