9 augusti 2011

That's just me...

Fick ett litet besviket bemötande igår när jag kom hem angående mitt inlägg igår om evolutionsteorin. Det förstår jag. Läste igenom vad jag skrivit och det låter nog lite fel, det kan nog tolkas lite fel. Men det är ju lite typiskt mig med, att bara ta saker för givna. När vi väl började prata om det MER igår så handlade det ju inte alls om att Adam och Eva skulle vara de första människorna på jorden eller att människorna var först på jorden. Däremot har han aldrig fått lära sig om evolutionsteorin och tycker att det låter märkligt att vi kommer från aporna. "varför är inte alla apor människor i så fall". Makes sence.. Det är ju något vi i västvärlden liksom blivit itutade länge nu och som VI tror på, på sätt och vis, i alla fall många av oss. Men om vi aldrig hade pratat om det i skolan eller fått höra det från våra föräldrar, visst hade det låtit lite konstigt i mina öron då också antagligen.

"Tania, jag är inte omöjlig. Om någon kan förklara för mig om något som jag tycker låter klokt på så kan jag faktiskt ändra mig, jag har inte alltid rätt om allting"


Jag är inte van vid det bemötandet. Har haft väldigt många runtom mig som aldrig någonsin skulle ändra på sig eller ens försöka lyssna på den andres teori. Jag har på något sätt blivit livrädd för att ge mig in i sådana diskussioner numer på grund av det. Jag orkar inte bråka om att man tycker olika. Då struntar jag hellre i det. Men egentligen älskar jag ju diskussioner och att byta erfarenheter, tro och tankar. Det är ju jättespännande (om man kan lyssna på varandra) Jag kände nog nu att det handlade mer om tro och religion än om åsikter utifrån fakta och vem är jag då att komma och försöka ändra på det. Det skulle jag aldrig göra. jag tror inte på något alls. Men vet att större delen av jordens befolkning gör det. Jag är en miniroitet i det här och får nog försöka tänka lite ödmjukt inför det. Det är ingen stor grej om man inte riktigt tror på att vi kommer från aporna. Man kan nog leva tillsammans ändå :) Jag var mer förvånad tror jag. Antagligen för att jag tar det för givet... Klantigt.

"Tania, what do you think happens after death?"
"Nothing, I'll die and dissappear"

Haha,så var nästa diskussion igång.

För varje dag som går så växer du lite i mina ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar