19 mars 2007


hur sjukt är det inte att internet håller på att ta slut då? och att youtube står för 35% av all bandbredd..
LÄNK


6 kommentarer:

  1. Anonym10:51 fm

    En annan sjuk grej är min ena lilltå växer över min ringtå...

    SvaraRadera
  2. haha. men det är ju inte lika märkligt. i alla fall inte i min värld som ärhelt otekniskt kunnande. för jag fattar inte problemet. bara utvidga internet ju! bygga en till "station" eller?

    haha . jag vet jag antagligen låter korkad nu..

    SvaraRadera
  3. Anonym8:18 em

    nja, det är mera som att bygga en väg till, vägen börjar bli för smal, för många bilar kör på vägen, vi behöver fler filer...typ ^^

    Men internet behöver utvidgas, det har man vetat länge att så kommer bli fallet men det har med Youtube gått lite fortare än man tänkt sig och läser man rapporten så är det i USA som youtube står för 35% av all internettrafik och europa ligger lite före i infrastrukturen av internet.

    Men internet kommer behövas byggas ut i framtiden, frågan är bara hur man ska göra det, ipv6 är oxo det en del i utbyggnaden.

    / Skalman

    SvaraRadera
  4. Anonym8:36 em

    din webadress http://www.taniasincic.blogspot.com/ förstår inte en dator, den behöver siffror för att förstå var data ska skickas så därför använder man sig av en så kallad DNS, Domain Name System eller domännamnssystem som översätter din weadress till 72.14.207.191 som är ett IP, dessa ip tar snart slut eftersom vi får fler och fler som kopplar upp sig till internet (verje användare har ett eget IP.

    För att möta en framtid där en massa saker har ett ip kopplat till internet (kylskåp, mediaspelaren i tv-rummet, din handdator.. osv osv) så skapar man ett system som ska klara den efterfrågan, det kallas IPV6
    http://sv.wikipedia.org/wiki/IPv6

    / Skalman

    SvaraRadera
  5. jag vill leva på 1800-talet. haha.

    eller så sköter andra sånt där åt mig. jag bara glider med.

    bara inte mitt internet slutar fungera är jag glad =)

    SvaraRadera