9 november 2007

cape town

jag vill åka NU



Om ni undrar vad jag ska jobba med så är det ungefär så här:

Det finns många barn och ungdomar som inte har någon familj eller som kommer från mycket trassliga familjeförhållanden i Kapstaden. Som volontär kan du hjälpa dem till en bättre framtid. I Youth at risk projektet kan du antingen kombinera nedanstående projekt eller så kan du välja att enbart jobba på ett av dem.

1. Soppkök: Du jobbar i ett soppkök i centrala Kapstaden som serverar mat till gatubarn. Förutom själva matserveringen kan du även delta eller starta workshops för dessa gatubarn. Nu finns det trum-och musik workshops men det behövs fler!

Många av gatubarnen är drogberoende och de flesta har även svåra humörssvängningar. Speciellt när drogerna börjar sluta verka. Detta gör att enbart volontärer med ett starkt psyke är lämpade för detta projekt.

2. Utbildningsprogram: Detta projekt syftar till att få bort barnen från gatan och istället få dem att utveckla färdigheter som kan hjälpa dem att hitta ett jobb. Du hjälper till med lättare datorövningar och håller datalektioner. Du kan också jobba med hantverk, kan dessa ungdomar lära sig arbeta i metall eller i läder har de en stor chans att få ett jobb. Vår partner burkar även ta med dessa ungdomar på campingturer i bergen vilket kan vara spännande även för dig att följa med på!

3. Ungdomsgård: På eftermiddagarna kommer pojkar med trasslig bakgrund hit.Det viktigaste du bidrar med att vara volontär är att vara där. Din närvaro betyder oerhört mycket! Föruom att bara vara med dessa killar kan du spela boll eller spel och du kan hjälpa dem med deras läxor.

1 kommentar:

  1. Anonym7:53 em

    jo, självklart, men om man vill söka praktik på egen hand avsäger man sig de platser skolan har.. plus att jag inte kan vara varsomhelst eftersom jag har mitt jobb att tänka på också. kan inte vara borta därifrån 15 veckor liksom.. plus att man inte får nån om helst ersättning för att pendla eller bo på annat ort. jag har med andra ord inte råd eller möjlighet.

    SvaraRadera