21 november 2007

Eskilstuna dag 2

Sådär ja. Haft föreläsning och seminarie om genus och etnicitet idag. MYCKET intressant. Det är skönt i diskussioner runt etnicitet/invandrare/rasism att jag verkligen inte ställer mig varken som svensk eller som invandrare, eller kanske snarare som båda. Det är skönt att kunna ha båda perspektiven som en erfarenhet. Det är mpnga man kan "sätta på plats" när man känner att det blir överdrivet eller går för långt.
Varför ska man sätta sig i en kategori för`? Jag gillar inte sociala grupper på det viset. Måste man vara svensk/icke svensk , gay/hetero, vänster/höger? Kan man inte bara se sig själv och andra som människor? Jag tror det viktigaste är att se sig själv som individ och människa och inte placera in sig i ett fack. Man sätter redan där käppar i hjulet för sin egen del.
Som sagt, mycket intressant dag!

Så nu väntar 2 slappdagar med Malin. Najs. Kände redan efter igår att fan va jag gillar Malin. Vi som knappt har träffats på riktigt. Men ändå kännt varandra i alla fall i två år nu.
Jag funderar på och tror att jag ska följa med Malin på föreläsningar torsdag och fredag om först LVU (lagen om vård av unga) och LVM (lagen om vård av missbrukare) och på fredag om Etik. Låter intressant båda delarna. Har iof redan bearbetat en hel del om LVU och LVM, men det är aldrig fel att upprepa kunskap och information. Och etik är helt klart min grej att lyssna på och diskutera runt..
På fredag ska vi dricka vin och gå ut. Najs.. :)

Menade du mig när du skrev panikinlägg eller tar jag åt mig när jag inte borde?? Jag är så jävla paranoid när det gäller sånt där. Haha. eller egocentrerad som tror att allt handlar om mig? Jaja, skit samma. tror jag har koll på läget nu. Bara lite sårad från andra håll än Ditt.

Nehe. nu ska jag glo på tv tror jag tills Malin kommer hem, om ingen skojig är inne på msn och vill prata lite..

pusshej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar