12 maj 2012

Dina berättar om vad det är vi ska pyssla med närmsta tiden...

I September kommer Tania Carlsson Sincic att flytta till Kapstaden för att jobba med Southern Ambition. Allt för att underlätta vistelsen för de svenska volontärer som åker. Jag kommer att jobba från Sverige med att marknadsföra verksamheten och Tania kommer att ta emot volontärerna och strukturera upp, och se till att deras önskemål uppfylls. Skillnaden mellan vår verksamhet och andra volontärverksamheter är att vårt mål inte är att gå i vinst och tjäna pengar på detta, utan målet är att vidga människors perspektiv, upptäcka den vackra staden Kapstaden, få chansen att hjälpa människor som behöver hjälp, och helt enkelt hjälpa människor att få chansen att uppleva en av deras bästa stunder i livet. Vi jobbar ideellt. I mer än ett år har jag jobbat ideellt, och så fort ekonomin tillåter så bidrar jag med pengar till verksamheten till material såsom reklam, bensinpengar osv. Tania kommer heller inte tjäna pengar på detta, utan hennes ”lön” är gratis husrum och mat. Vi kommer verkligen satsa stenhårt på att utveckla Southern Ambition och få ner volontärer, vi kommer göra allt vi kan, för att volontärerna ska ha en underbar tid i Kapstaden. 


Southern Ambition har olika projekt i olika kåkstäder runtom Kapstaden. Allt från soppkök, HIV-projekt, barnhem, skola, dagis, jobba med att få bort ungdomar från gatan osv. Listan kan göras lång.

Det fantastiska med vår verksamhet, förutom att det inte handlar om att tjäna pengar, är att du som volontär möts av ett gäng människor som kommer ta hand om dig, få dig att skratta, och känna dig som hemma, och nu har vi till och med Tania på plats. Tania är en fantastisk person med ett stort hjärta och mer eller mindre expert på Kapstaden. Hennes kärlek för Kapstaden är stor och efter att ha rest tillbaka fyra gånger är det dags att uppfylla sin dröm, d.v.s. att bosätta sig i Kapstaden och volontärjobba. Du kommer aldrig att känna dig ensam eller vara ensam, om du själv inte väljer det. Den härliga atmosfären som bara finns i Kapstaden kommer få dig att vilja stanna eller återvända, för ingen, och då menar jag INGEN jag har träffat har lämnat Kapstaden med ett förväll, utan det är alltid – Vi ses snart igen Kapstaden. 

Ta chansen att upplev Kapstaden som bjuder på allt mellan himmel och jord. Kultur, musik, konst, mat, fritid, aktiviteter, natur, människor från världens olika hörn, fattigdom, rikedom, extremsport, listan kan göras lång. Kapstaden är känd som kontrasternas stad, och det går inte att beskriva, de måste upplevas. Ta chansen att göra något gott för världen, ta chansen att vidga ditt perspektiv, våga ta steget att öppna ögonen för hur orättvis världen kan vara, våga ta steget att sträcka ut din hand och hjälpa till. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och tillsammans kan VI förändra världen till en bättre plats, i alla fall för ett par. 

Det du kommer uppleva i Kapstaden kommer att följa med dig livet ut, för jag kan garantera dig att du inte kommer lämna Kapstaden oberörd.
 
Har du några funderingar, tankar, frågor? Tveka inte att skriva till oss. Vi kommer göra allt vi kan för att besvara dina frågor och uppfylla dina önskemål.

2 kommentarer:

  1. Hur länge är man borta, vad kan man göra o vad ligger priserna på?
    Nu kan väl jag förmodligen inte åka på ett par år men iaf!? :)

    SvaraRadera
  2. Man är bora hur länge man vill, men det är att föredra att vara borta i alla fall tre veckor eller mer, för att få ut något av projekten. Det finns massa saker att göra. Barnhem, gatubarn, HIV-projekt, skolor, dagis, fängelser och en massa annat! Priserna är inte helt satta än men vi kommer ligga MYCKET under våra konkurrenter, tex tar ju Volontärresor.se 23 000 för två månader!!!!!!!! I priset är det meningen att allt ingår utom flyget (som ligger runt 7500 kr ToR). Mat, boende, transport till projekten och information och framförallt en väldigt rolig grupp som snabbt kommer kännas som din familj!

    SvaraRadera